Dagens tips: slik øker du grepsstyrken i markløft – uten ekstra øvelser:

Grepsstyrken er en begrensende faktor for veldig mange i markløft, og bruk av reimer for å løfte mer kan være fristende. Om eneste formålet med øvelsen er å styrke hofte, rygg og lår så kan bruk av reimer være meget gunstig, men om man også ønsker å styrke grepet så er markløft uten reimer en flott øvelse for det også.

Du er aldri sterkere enn ditt svakeste punkt.

Du er aldri sterkere enn ditt svakeste punkt.

I styrkeløft (IPF/NSF) er det også slik at bruk av reimer er forbudt i konkurranse, så har du ikke grepsstyrken hjelper det fint lite hvor sterk du er i resten av kroppen. Du er aldri sterkere enn ditt svakeste punkt.

En enkel og effektiv strategi for å øke grepsstyrken i markløft er å starte med en veldig utfordrende grepsteknikk under oppvarming, også gradvis bytte til enklere og enklere grepsteknikker etterhvert som du jobber deg opp i vekt.

F. eks: La oss si at ditt første arbeidssett for dagen er 5 repetisjoner på 150 kg. Da kan en god og grepsstyrkende oppvarming se slik ut:

* En-finger markløft: 20 kg x 10 reps.
* To-finger markløft: 50 kg x 5 reps.
* Klassisk, pronert grep: 70 kg x 3 reps, 100 x 1 rep, 130 kg x 1 rep.
* Videre fortsetter du med klassisk, pronert grep også på dine arbeidssett – så lenge det er mulig å gjøre uten å føle at grepet begynner å svikte. Så fort det begynner å svikte, bytter du til låsegrep (tommel rundt) eller kryssgrep (en hånd supinert, en hånd pronert).

Dette er kun et eksempel, og kan tilpasses så det passer deg og din økt best mulig. Poenget er enkelt og greit at du gjør de lette vektene mer utfordrende for grepet ved å velge grepsteknikker som gir «dårligere» grep enn din sterkeste grepsteknikk.

Comments are closed.