LEK PÅ TRENING!

For optimale resultater fra treningen er det svært viktig med et godt planlagt treningsprogram, og det er essensielt å ha pågangsmot til å gjennomføre treningen også når motivasjonen ikke er på topp, og sofaen kanskje frister mer, men etter at disse kravene er møtt er det absolutt plass til å også leke litt på trening. Jeg mener at trening for voksne med fordel kan inneholde lek – akkurat slik som du lekte når du var liten 🙂

Lek på trening kan gjøre treningen morsommere og dermed øke viljen til å trene, såvel som forbedre resultatene fra treningen ved at du klarer å gi mer når du også har det morsomt. Lek på trening kan også utfordre deg til å gjøre bevegelser du normalt ikke gjør, som kan gi bedre bevegelseskontroll som også kan gjøre deg bedre og sterkere på andre områder, samt gi verdifull mestringsfølelse.

Så lek på trening er veldig bra, så lenge man ikke drar det for langt. Om man ønsker resultater fra treningen må den planlagte treningen være prioritet, og lekingen må ikke gå på bekostning av dette, men i de fleste treningsperioder kan det fint gjøres plass til litt lek og morro i tillegg til den planlagte treningen, og dette kan ha mange positiv effekter.

Forslag til lek på trening:

«Stang lek»: Utfordre deg til å mestre nye bevegelser med vektstangen. En-arms løft, et-fot løft, løft fra forskjellige posisjoner – mulighetene er uendelig. På samme måte som en fotballspiller har «ballkontroll» med fotballen, så bør en vektløfter eller styrkeentusiast ha «stang kontroll».

Turn / Kroppsvektøvelser: Turn-inspirert trening og forskjellige kroppsvektøvelser kan være en morsom variasjon i treningen, som kan utfordre kroppskontrollen din. Forskjellige varianter av push-ups, pull-ups, håndstående og hodestående er gode steder å starte.

Olympiske løft: Om du ikke trener olympiske løft til vanlig, så kan varianter av disse øvelsene – med lette vekter – være en morsomt form for lek og variasjon i treningen. Om du trener olympiske løft til vanlig, så kan du forsøke deg på varianter med en-arm, en fot, eller helt andre posisjoner enn normalt.

Trening med en partner: Med en treningspartner er mulighetene endeløse, bruk utstyr som medisinballer og finn på øvelser hvor disse skal kastes og tas imot i forskjellige plan. Man kan også forsøke seg på tandem løfting – dvs. to personer løfter på samme stang, eller man kan utfordre treningspartneren til å forsøke seg på helt nye ting – og vice versa.

Oppsummert: Den planlagte treningen må prioriteres om man ønsker gode resultater fra treningen, men det kan likevel gjøres plass til annen lek og morro – og dette kan ha mange gunstige effekter. Lek på trening kan også hjelpe folk som ikke trener jevnlig fra før til å komme igang med treningen.

VIDEOEN: Her demonstrerer mine to kollegaer Camilla og Andreas en form for lek på trening, samtidig som de utfordrer både kroppskontroll og kjernemuskulaturen.

LEKER DU PÅ TRENING?

Comments are closed.