PROTEINPULVER ER IKKE FARLIG.

Forbrukerrådet har gitt ut en rapport hvor de er sjokkert over bruken av proteinpulver hos ungdom, og dette har VG omtalt her
«Omfanget sjokkerer oss, og for de aller, aller fleste er dette bortkastede penger. For mange er det direkte usunt, sier Gunstein Instefjord, fagdirektør for handel hos Forbrukerrådet til VG.»
 
De viser med dette til at proteinpulver er dyrt, og kan være direkte helseskadelig.
 
Videre deler antidoping Norge denne nyheten på sin facebookside, og støtter tydelig opp under det som fremmes i uttalelsene til Forbrukerrådet.
 
Alt dette er selfølgelig feilinformasjon. Proteinpulver er på generelt basis kun å betrakte som en matvare i pulverform, i likhet med f. eks. hvetemel, som er «karbohydrater i pulverform». Når det gjelder forskningen på proteinpulver og spesielt protein av myse og kasein, så ser man gang på gang positive helseeffekter. Økt muskelmasse, redusert fettmasse, såvel som andre positive helseeffekter.
Whey Tech fra Proteinfabrikken var det mest brukte tilskuddet i følge rapporten. I motsetning til hva som står i rapporten er det selfølgelig ikke laget av hvete.

Whey Tech fra Proteinfabrikken var det mest brukte tilskuddet i følge rapporten. I motsetning til hva som står i rapporten er det selfølgelig ikke laget av hvete.

 
I rapporten til Forbrukerrådet kommer det veldig tydelig fram at dette er arbeid som er utført av personer uten kunnskap om helseeffektene av proteintilskudd, og uten noen form for kildekritikk. Et godt eksempel er at produktet «Whey Tech» fra Proteinfabrikken.no omtales som det mest brukte tilskuddet, og dette omtales som et hveteprotein. Hvete er en av de dårligste proteinkildene man kunne ha valgt om målet er økt muskelmasse, og produktet er selfølgelig ikke laget av hvete. Whey Tech består av melkeprotein i form av både myse og kasein.
 
Proteinpulver bør ikke ERSTATTE variert kost, men proteinpulver, og da spesielt i form av melkeprotein (myse/whey og kasein/casein) kan være en sunn og rimelig del av kostholdet for de som ønsker å maksimere resultatene fra treningen, såvel som personer som ønsker å gå ned i vekt/fettmasse, eller er opptatt av god helse. En av bruksområdene kan f. eks være for personer med diabetes: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4620107/
 
KONKLUSJON: Proteinpulver er ingenting å være redd for. Forbrukerrådet gjør elendig arbeid og feilinformerer. Antidoping Norge skuffer stort ved å dele slikt med sine følgere.

Comments are closed.