Enkle Treningstips #5: Posisjoner før tempo!

Maksimal mobilisering i den konsentriske fasen er en viktig faktor for å utvikle maksimal styrke og eksplosivitet. Dette betyr at du bør løfte så eksplosivt du kan i den konsentriske fasen; gi alt du har! 

Likevel vil jeg anbefale at man ikke alltid gjør dette med en gang, for maksimal mobilisering stiller også langt større krav til solid teknikk, samt støttemuskelatur som jobber for å ‘hindre’ bevegelse der du ikke skal bevege deg. Et godt eksempel er markløft; det er lettere å holde en nøytral posisjon i ryggsøylen ved et moderat tempo, sammenlignet med om man gir ‘full gass’ direkte fra bunnposisjonen.

Mitt tips er at man alltid lærer posisjonene i en øvelse med et rolig og kontrollert tempo, før man setter opp tempo og spisser inn fokuset på styrke og eksplosivitet.

Posisjoner før tempo. 

 

Comments are closed.