Produktanmeldelse: Olympic Lifting Techniques DVD av Glenn Pendlay

Olympic Lifting Techniques DVD av Glenn Pendlay er en ganske ny DVD fra velkjente og meget dyktige trener i olympisk vektløfting  – Glenn Pendlay.

Jeg bestile denne DVDen etter å ha lest Lyle McDonald sin anmeldelse av den. Jeg hadde fra før av fulgt Pendlay’s skriverier og videoer på nettet en god stund, og var klar over hvor dyktig han er, men hadde ikke fått med meg at han hadde gitt ut denne videoen.

Olympic Lifting Techniques DVD består av 2 DVD-plater, en for rykk (snatch på engelsk), og en for støt (clean & jerk). Begge varer en times tid. Videoene gir en flott gjennomgang av de to løftene, i et format som er lett og forstå; Glenn Pendlay forklarer løftene, og den dyktige vektløfteren Jon North demonstrerer, mens en rekke nybegynnere er med i videoen og lærer, og gjennomgår korreksjoner underveis. Dette gir etter min mening et ganske komplett bilde og en flott innføring i løftene – en kjempegod måte å først lære løftene for nybegynneren, samt en god måte å gå ‘back to basics’ for den mer erfarne vektløfteren.

Jeg er meget fornøyd med denne videoen, og vil anbefale den til alle som er interessert i å lære seg olympiske vektløfting – en flott treningsmetode for å bygge kraft (styrke + hastighet), som er så viktig i svært mange idretter.

Terningkast: 5

Produktet kan bestilles fra davedraper.com.

Les også*:
Lær Olympisk Vektløfting: Støt (Clean & Jerk).
Lær olympisk vektløfting: Rykk (Snatch).

* Disse artiklene gir også en god innføring, og baserer seg på den samme innlæringsmetoden som DVDen, men du får definitivt en mer gjennomgående og bedre innføring gjennom DVDen.

Her følger et lite klipp fra disk 1: