Eksperimentering med faste

Jeg har bestemt meg for å gå litt ned i vekt, da jeg ønsker litt mer definisjon, nå som sommeren er her 🙂
Det er ikke mange kiloene jeg skal ned, 3,5 kg er målet mitt. Når det er snakk om så lite er jeg av den oppfatningen at en ‘sakte men sikkert’ metode som regel er det beste, du kan lett gå ned 3,5 kg over rundt 3-6 mnd. uten å slite med sult eller lave energinivåer, men for denne gang har jeg bestemt med for å gjøre det raskt, nærmere bestemt 3 uker. Jeg startet å slanke med 17. mai og planen er å være ferdig 31. mai, men jeg ligger desverre bak planen sålangt, grunnet masse ‘mat’ på en hyttetur forige helg; tenk kake, sjokolade, potetgull, kjøttkaker, pizza mm.  

Av denne grunn har jeg bestemt meg for at dette er et flott tidspunk for å prøve meg på flere dagers fasting, som jeg uansett hadde tenkt til å prøve etterhvert – rett og slett bare for erfaringen. Så nå får jeg se hvordan det går, planen er å faste i underkant av 4 dager; jeg spiste mitt siste måltid natt til onsdag, og kommer ikke til å spise igjen før lørdag ettermiddag.

Jeg kommer til å oppdatere denne blogg-posten med info om hvordan det går 🙂

Onsdag.
Første dag med fasting, veide 73,3 kg om morgenen, etter overspising natt til onsdag. Veide rundt 72,5 dagene i forveien.
Som vanlig ble jeg sulten på ettermiddagen, men jeg klarte fint å la være å spise, og sov godt.
Torsdag:
Andre dag med fasting, veide 71,3 kg om morgenen – 2 kg mindre enn 1 døgn tidligere. Følte meg normalt frisk og opplagt når jeg sto opp, og var ikke spesielt sulten. Resten av dagen gikk også ok, har ikke følt meg noe sliten, og blodsukkeret har helt klart holdt seg stabilt. Jeg var sulten på ettermiddagen også idag, men mindre enn i går. Det skal nevnes at jeg ikke har hatt 100 % faste disse dagene, men fått i meg ca 60 kalorier både onsdag og torsdag fra en dråpe fløte i kaffen og en pakke tyggis, men 60 kalorier er ubetydelig i denne sammenheng. Idag har jeg også tatt en kopp med varmt vann og en 5 kalori kjøttbuljong som inneholder 1,2 g salt.
Vil også nevne at jeg målte fettprosenten min på Condis Triaden idag,  og den viste 14 %, på et apparat som bruker laser til å måle biceps. Det er i grunn rundt hva jeg hadde forventet.. Målet mitt er å være nede på rundt 10 % i løpet av året.
Fredag:
Nå er det fredag morgen, og jeg har fastet i 55 timer. Jeg veier 70,6 kg – 0,7 kg mindre enn i går. Kroppen føles fortsatt bra, og jeg kan ikke si jeg er spesielt sulten nå heller. Jeg merker helt klart at glukoselagrene er tomme – samme følelse som jeg hadde når jeg i vinter eksperimenterte med low-carb, men jeg tror ikke styrken er mye dårligere av den grunn, den var vertfall ikke det med low-carb – dog fungerer kroppen min helt klart bedre når den har glukose/sukker klar for energi. Planen var å faste i rundt 80-90 timer, men selv om fasten har gått helt fint tror jeg nok jeg kommer til å spise igjen i ettermiddag, etter rundt 63 timer faste. Dette er hovedsaklig av praktiske grunner, da jeg reiser til København lørdag morgen for Tiesto konsert, og tenker det er greiere å avslutte fasten når jeg er hjemme – med et sunt måltid, da jeg fortsatt har en del slanking å gjøre før jeg er nede på målet om 69 kg. Jeg kommer til å holde meg på rundt 1 000 kalorier underskudd daglig fram til jeg når 69 kg – ca 2 uker.
Jeg kommer tilbake med en konklusjon angående fasten senere idag, også vil jeg oppdatere denne artikkel med resultater fra styrketreninga om 1-2 uker, når jeg har sett hvor mye styrke jeg evnt. har mistet – jeg må vel forvente å ha blitt en smule svakere når jeg slanker meg såppas kraftig.
Fasten ble avsluttet fredag kl. 1630, etter 63,5 timer fasting.
Min erfaring var absolutt god, det gikk mye enklere enn jeg hadde trodd, og  jeg kunne lett klart vertfall 1 dag til, sannsynligvis mange flere 🙂
Nå gjenstår det å se hva jeg veier i morgen og dagene framover, så jeg ser hvor mye av vektnedgangen (ca 2 kg) som var vann og glykogen, også gjenstår det å se hvordan styrken min har endret seg den neste uka. Jeg vil oppdatere med informasjon om det mot slutten av neste uke.

10 dager etter fasten: I de første 10 dagene etter fasten har jeg ikke hatt noen merkbar økning i sultfølelse, så min erfaring er absolutt at faste over et par dager kan være en god metode for å gå ned i vekt raskt. Jeg har spist for mye drittmat den siste uka, og lagt på meg en del av det – men veier fortsatt 0,5-1 kg mindre enn før fasten, så det er positivt. Jeg vil dog i de fleste tilfeller heller anbefale en lav-kalori diett, enn flere dager med fullstendig faste, 1 døgn fasting kan være en fin metode å starte en slanke-plan med, men mer enn det vil nok som regel være dårligere enn en lav-kalori, høy-protein diett. Når det gjelder endringer i min styrke kan jeg dessverre ikke si noe, da jeg pga. en skade i høyre håndleddet som har plaget meg i godt over et halvt år, og som ble ‘slått opp’ etter en liten ulykke forige helg – har bestemt meg for å holde holde all belastning unna skadeområdet  all smerte er borte. Jeg gidder ikke å presse det lenger nå, nå er det nok skader! Jeg har et meget solid program nå for å hindre framtidige skader, så nå er det bare å la dette helbrede seg selv en gang for alle, slik at jeg kan trene uten denne forbannede irriterende skaden igjen. Det får ta den tiden det tar, det være uker eller måneder. Jeg vil bruke fantasien til å finne øvelser jeg kan gjøre, jeg er veldig limitert når jeg skal holde belastningen unna høyre håndledd, og for øyeblikket også venstre skulder/arm, hvor jeg også har en liten irriterende skade, men med litt improvisering kan man så og si alltid trene 🙂

SIST OPPDATERT: 5/6 kl. 1243

0 Comments

 1. spennende! Selv om jeg egentlig ikke liker fastekonseptet. Fortell hvordan det går! 🙂 skal du trene i fasteperioden? Tror hvertfall ikke styrketrening er så lurt…

  sv: så hyggelig kommentar 🙂 Lager gjerne en lenke til deg og.
  Jeg hadde en BMI på 18 da jeg begynte å trene styrke, så jeg fikk veldig nøye oppfølging av broren min (bodybuilder) og han som eide gymmet. Jeg sluttet å gå ned i vekt da jeg begynte med styrketrening, så jeg fikk fortsette 🙂 Jeg anbefaler anorektiske å trene KUN med tilsyn. Vist ikke kan det gjøre vondt verre.

 2. Fasten blir uten trening, da jeg har treningsfri denne uka.. Er helt enig i at fasting over flere dager ikke er optimalt med tanke på trening.. Eller i det hele tatt, spesielt ikke med tanke på anoreksi.. Men gjør det mest for å eksperimentere – lurer rett og slett på hvordan det vi føles å gå flere dager uten mat..

  Til daglig gjør jeg ‘intermittent fasting’, i stor grad hva Martin Berkhan anbealer på http://leangains.com – det er noe jeg absolutt kan anbefale å prøve, utrolig praktisk å slippe å tenke på mat på dagtid, også er det veldig tilfredsstillende å kose seg med et stort måltid på kvelden, synes vertfall jeg 🙂

  Ellers har du nok et poeng med tilsyn ja..
  Hvor mye kunne du forøvrig om kosthold når du slet med spiseforstyrrelser? Jeg synes det virker som det å lære om hvordan kroppen og ernæring faktisk fungerer har hjulpet for mange.. Eller hva tror du?
  Jeg kan veldig lite når det kommer til spiseforstyrrelser, men vil gjerne lære mer, da jeg ønsker å jobbe som kostholdsveileder i framtiden.

 3. smart valg ! Veier du deg etter fastedagene da? blir interessant å se resultatet.
  Jeg lærte meg næringsinnholdet i omtrent all slags mat da jeg var syk, og jeg husker det enda. Jeg visste hvor mye kroppen min trengte av ditt og datt, jeg var bare helt besatt av å bli tynn og brydde meg derfor ikke. Når jeg til slutt ønsket å begynne å bygge muskler fant jeg ut at jeg måtte gi kroppen det den trengte for å bygge seg opp, å da slo fornuften inn:) Jeg kunne også tenkt meg å bli kostholdsveileder. Virker som et spennende og givende yrke!

 4. Er spent på å høre fortsettelsen av fasten din! Selv spiser jeg etter periodisk faste, men jeg tror jammen ikke jeg hadde klart å gå flere dager uten mat. Er alt for glad i å spise 😉

  SV: Takk for det! 🙂 Slenger stort sett bare sammen noe selv, men prøver å «slenge sammen» litt forskjellige ting 😉 Blir fort lei hvis det blir for mye av det samme dag ut og dag inn.

 5. Julie; Jepp.. Tipper jeg vil veie ca 3-4 kg mindre lørdag morgen enn jeg gjorde onsdag morgen (73,3 kg – etter masse mat natt til onsdag, lå rundt 72,5 uka før). Av de 3-4 kg vil nok mesteparten være vann og glukose, men rundt 1 kg fett regner jeg med å miste ved hjelp av fasten. Det som blir spennende å se er om jeg mister noe styrke etter fasten.
  Ang. kostholdsveieler skal jeg forøvrig ta PT-studie gjennom Active Education i Bali neste vår 🙂 Deretter blir det nok en sertifisering som kostholdsveileder.. Men det skal nevnes at selve utdannelsen ikke er det viktigste for meg, man kan lære mye utenfor skolen. 🙂

  Fitness is my life; Som jeg nevnte i den første kommentaren til Julie spiser også jeg etter periodisk faste, likt http://leangains.com. Jeg har også lest boken ‘The Warrior Diet (Ori Hofmekler) , og mini e-boken Eat STOP Eat (Brad Pilon). Liker det veldig godt, men å faste til lørdag blir nok utfordrene, men jeg skal klare det! Håper bare blodsukkeret holder seg stabilt, for lavt blodsukker er ikke noe kos, men tror det skal gå fint.

 6. Høres veldig spennendes ut! Tror neppe jeg hadde greid (eller giddet) det selv, men det blir spennende å se hvordan resultatet blir:)
  Men er det noe særlig sunt for kroppen? Høres jo litt drastisk ut å ikke spise på nesten fire dager, selv om jeg regner med at du vet hva du driver med. Jeg bare lurer:)

 7. Flere dagers fasting er nok ikke noe jeg vil anbefale noen hverken for slanking eller helsemessige grunner, selv om mange hevder at det hjelper kroppen med å ‘rense seg’ – så har ikke det noen backup i forskningen, etter hva jeg har sett vertfall. Men jeg vil heller ikke si at det er skadelig, kroppen klarer seg veldig godt noen dager uten mat, hadde den ikke gjort det ville menneskeheten sannsynligvis vært utdødd for lengst.

  Når kroppen har brukt opp glukoselagrene produserer den nemlig ketoner, som gjør det mulig for hele kroppen – også hjernen, som normalt er avhengig av glukose (karbohydrater), å bruke fett som energikilde. Dette er hva som skjer ved en ‘low-carb’ diett som f. eks Atkins, som jo er ganske populært.
  Det tar normalt mye mer enn 3-4 dager før kroppen i større grad begynner å forbrenne muskler for å skaffe energi, med mindre du har en ekstremt lav fettprosent fra før av.

  Jeg fortsetter forøvrig å ta Multi-Vitaminer og ekstra D-vitamin under fasten.

 8. Posten er nå oppdatert med mine erfaringer fra fasten.

 9. Hello superb blog! Does running a blog like this require a great deal of work? I’ve very little expertise in programming but I was hoping to start my own blog in the near future. Anyway, if you have any suggestions or techniques for new blog owners please share. I know this is off topic but I simply had to ask. Cheers!

 10. I’ve learned newer and more effective things by means of your website. One other thing I’d really like to say is that often newer personal computer os’s usually allow much more memory for use, but they likewise demand more memory simply to perform. If an individual’s computer is not able to handle far more memory plus the newest software requires that ram increase, it usually is the time to shop for a new Laptop. Thanks

 11. English is not my first language.Nice read, I just passed this onto a friend who was doing some research on that. And he actually bought me lunch since I found it for him smile So let me rephrase that: Thanks for lunch!

 12. Eksperymentowanie płeć nadobna jego osoba jeżeli owszem, w pewnym sensie na ogół powiedzieć łagodnie.

 13. You can find here very useful information and directions. I think this man has a chance to be a famous writer and trustworthy adviser.

 14. Heya! I just wanted to ask if you ever have any trouble with hackers? My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing months of hard work due to no back up. Do you have any methods to prevent hackers?

 15. Hello webmaster! I exposed your locate by Google in totaling to being an Explore ENGINE OPTIMIZATION specialist I have a tip in support of you personally that I perform ponder you’ll find self-same cooperative. Here is truly a WordPress addon in which mindlessly does SEO to your website for enhanced search positions, it’s a 1-click setup that is not costly by all. It will evade you make a advanced price commencing your locate and travel extra day after day people to your webpages. Click my username to obtain a look. Recognition to your time.

 16. Main thankies for your post post. Really looking forward to read more.

 17. I do agree with all the concepts you’ve presented on your post. They are very convincing and can certainly work. Nonetheless, the posts are very short for newbies. May just you please extend them a bit from subsequent time? Thanks for the post.

 18. I am impressed with this web site, really I am a fan.

 19. I’ve been recently thinking the very same issue personally recently. Pleased to see a person on the same wavelength! Nice article.

 20. Hello – I must say, I’m impressed with your site. I had no trouble navigating through all the tabs and information was very easy to access. I found what I wanted in no time at all. Pretty awesome. Would appreciate it if you add forums or something, it would be a perfect way for your clients to interact. Great job

 21. Greetings from Idaho! I’m bored at work so I decided to check out your site on my iphone during lunch break. I love the information you present here and can’t wait to take a look when I get home. I’m amazed at how quick your blog loaded on my cell phone .. I’m not even using WIFI, just 3G .. Anyways, very good blog!

 22. English is not my first language.Thanks for another great article. Where else may just anyone get that kind of information in such an ideal way of writing? I’ve a presentation subsequent week, and I am on the search for such information.

 23. It’s not that I want to copy your web page, but I really like the style and design. Could you let me know which design are you using? Or was it custom made?

 24. Have you ever considered creating an ebook or guest authoring on other sites? I have a blog based upon on the same information you discuss and would really like to have you share some stories/information. I know my viewers would appreciate your work. If you are even remotely interested, feel free to shoot me an email.

 25. this was a truly good quality post. In theory I’d prefer to compose like this also – taking time and actual effort to create an excellent report. Really what I needed. Thanks I’ve been on the lookout for this kind of information for any extended time.

 26. I as well as my guys came digesting the fantastic suggestions and tricks found on the site then swiftly I got a terrible feeling I by no means thanked the blog owner for all those techniques. The majority of the ladies are basically fully thrilled to read by way of them and have now sincerely been loving those items. Thanks for having incredibly considerate and for choosing varieties of marvelous topic matter a lot of people are genuinely eager to learn. My very own truthful apologies for not expressing gratitude to you sooner.

 27. This can be a terrific web web site, would you be enthusiastic about undertaking an interview about how you developed it? If so e-mail me!

 28. Audio started playing any time I opened up this weblog, so frustrating!

 29. Wohh precisely what I was looking for, thanks for putting up. «Never say that marriage has more of joy than pain.» by Euripides.

 30. Hiya, I am really glad I have found this info. Nowadays bloggers publish just about gossips and net and this is actually annoying. A good web site with interesting content, this is what I need. Thank you for keeping this site, I will be visiting it. Do you do newsletters? Cant find it.

 31. Online Dog Training – Expert Videos To Stop Dog Behavioral Problems!

 32. Very interesting post! I’ve found here answers to many questions. Check it, you won’t be disappointed.

 33. A person necessarily assistance to generate critically posts I’d state. That’s the very first time I frequented your net page and to this point? I amazed with all the analysis you made to make this actual submit unbelievable. Superb process!

 34. Hi, I just discovered your web site via Bing. Your article is truly relevant to my life at this moment, and I’m really happy I discovered your website.

 35. I cling on to listening to the rumor talk about getting free online grant applications so I have been looking around for the most excellent site to get one. Could you advise me please, where could i get some?

 36. it’s very good thank you

 37. becoming an entrepreneur opened up plenty of business leads on my line of function, i prefer to make cash both on the web and offline..

 38. Your posts continually include a decent amount of really up to date info. Where do you come up with this? Just stating you are very imaginative. Thanks again

 39. English is not my first language.It’s really a great and helpful piece of information. I am satisfied that you simply shared this helpful information with us. Please stay us up to date like this. Thank you for sharing.

 40. You lost me, friend. I mean, I assume I get what youre indicating. I understand what you are saying, but you just seem to have ignored that there are some other folks in the world who look at this issue for what it truly is and may possibly not agree with you. You may perhaps be turning away a decent amount of individuals who might have been lovers of your web log.

 41. I went over this website and I conceive you have a lot of wonderful information, saved to my bookmarks (:.

 42. What are you stating, man? I understand everyones got their own thoughts and opinions, but really? Listen, your blog is neat. I like the energy you put into it, specifically with the vids and the pics. But, come on. Theres gotta be a better way to say this, a way that doesnt make it seem like everybody here is stupid!

 43. Just wanna remark that you have a very decent web site , I like the layout it really stands out.

 44. I was very happy to discover this site on google.I wished to say thanks to you with regard to this fantastic post!! I definitelyloved every little bit of it and I’ve you bookmarked to have a look at new stuff you post.

 45. Im no pro, but I suppose you just made the best point. You undoubtedly know what youre talking about, and I can actually get behind that. Thanks for being so upfront and so sincere.

 46. You lost me, friend. I mean, I assume I get what youre expressing. I recognize what you are saying, but you just seem to have forgotten about that you can find some other persons in the world who see this issue for what it definitely is and may perhaps not agree with you. You may well be turning away alot of people who may have been supporters of your weblog.

 47. I’d will have to talk to you right here. Which is not some thing Which i do! I really like to reading an write-up which can make folks believe. Also, thanks for enabling me to comment!

 48. Heya this is a superb write-up. I’m going to mail this to my friends. I came on this while exploring on google I’ll be sure to come back. thanks for sharing.

 49. Nice post. I study one particular thing tougher on different blogs daily. It ought to continually be stimulating to find out content from various writers and observe slightly anything from their shop. I’d need to use some with the content material on my weblog whether you don’t mind. Natually I’ll give you a link inside your internet blog. Thanks for sharing.

 50. I feel as you could probably teach a category concerning how to make an incredible website. This truly is excellent! I need to say, what seriously got me was your style. You absolutely discover how to create your internet site not only a rant about a issue. Youve managed to get effortless for visitors to connect. Healthy, due to the fact not that lots of individuals know incredibly nicely what theyre executing.

 51. After representation whatsoever of one’s blogposts I moldiness say i pioneer this particularised a single to generally be best nick. I mortal a weblog also and necessary to repost several shear of one’s articles on my personal diary tract. Must it be alright if I use this as daylong I personal reference your net diary or produce a incoming linkage for your report I procured the snipping from? If not I make and couldn’t do it without getting your tolerance . I hump collection starred this article to cheep and zynga calculate motivated for publication. Anyway revalue it either way!

 52. I’ve been recently thinking the similar issue personally recently. Pleased to see somebody on the same wavelength! Nice article.

 53. you might have an essential blog suitable here! would you wish to make some invite posts on my weblog?

 54. It’s not that I want to duplicate your web-site, but I really like the style. Could you let me know which theme are you using? Or was it especially designed?

 55. Many thanks for making the effort to discuss this, I feel strongly about this and love learning a great deal more on this topic. If possible, as you gain expertise, would you mind updating your weblog with a great deal more information? It’s extremely beneficial for me.

 56. What are you saying, man? I know everyones got their own thoughts and opinions, but really? Listen, your website is neat. I like the energy you put into it, especially with the vids and the pics. But, come on. Theres gotta be a better way to say this, a way that doesnt make it seem like most people here is stupid!

 57. Appears like it might hold the structural rigidity of the slice of Velveeta.

 58. ventas terrenos en mazatlan…

 59. Paying attention to employees is more important than talking. As a good leader starts off with paying attention to what others are saying. Hear everything your employees assert to your account. Tune in to what employees say with regards to the organization is handling things. You may be astonished at what you could learn in those conversations.

 60. Awseome article, I am a big believer in leaving comments on blogs to let the blog writers know that they’ve added some thing useful to the world wide web!

 61. I found your weblog web site on google and examine a couple of of your early posts. Proceed to maintain up the superb operate. I simply extra up your RSS feed to my MSN Information Reader. Looking for ahead to studying extra from you in a while!

 62. Wow I can positively say that this news was cool. If you could use a 6th go-over email me.

 63. That is the correct weblog for anybody who needs to seek out out about this topic. You understand a lot its virtually laborious to argue with you (not that I truly would needHaHa). You undoubtedly put a brand new spin on a subject thats been written about for years. Nice stuff, simply nice!

 64. I have recently started a site, the information you provide on this web site has helped me tremendously. Thanks for all of your time & work. «If you see a snake, just kill it. Don’t appoint a committee on snakes.» by H. Ross Perot.

 65. Typically Are typically Diet ‘s an very affordable and flexible food regimen product suitable for induced the boycott . endeavouring to fast and as a result subsequently conserve a vibrant lifespan. lose weight

 66. Hello! I’ve been reading your blog for some time now and finally got the courage to go ahead and give you a shout out from Huffman Texas! Just wanted to say keep up the excellent work!

 67. Thanks for the marvelous posting! I certainly enjoyed reading it, you can be a great author.I will remember to bookmark your blog and may come back down the road. I want to encourage yourself to continue your great job, have a nice morning!

 68. I think this is among the most important info for me. And i am glad reading your article. But want to remark on some general things, The site style is ideal, the articles is really excellent : D. Good job, cheers

 69. I really enjoy studying on this web site, it holds fantastic articles. «Beware lest in your anxiety to avoid war you obtain a master.» by Demosthenes.

 70. Im no professional, but I suppose you just made the best point. You undoubtedly understand what youre talking about, and I can definitely get behind that. Thanks for being so upfront and so truthful.

 71. Great write-up, I am a big believer in writing comments on blogs to help the blog writers know that they’ve added some thing of great benefit to the world wide web!

 72. 🙂 Thanks for sharing superb informations. Your {website| site| web site|

 73. I was suggested this blog through my cousin. I’m now not sure whether this publish is written via him as nobody else understand such targeted about my difficulty. You are incredible! Thank you!

 74. I have been browsing on-line greater than four hours lately, but I never discovered any fascinating website like this. It is worth enough for me.

 75. Do you have a spam issue on this website; I also am a blogger, and I was wanting to know your situation; we have developed some nice practices and we are looking to exchange solutions with other folks, be sure to shoot me an email if interested.

 76. Great paintings! This is the type of information that should be shared across the net. Shame on Google for no longer positioning this post upper! Come on over and talk over with my web site . Thanks =)

 77. Hi, you might have post here a extremely valuable data for every person who looking to learn much more info on this subject. I read it with most enjoyment and believe that everyone can apply it for their very own use. Thank you for valuable post. Seeking to read a lot more from you.

 78. truly|actually|definitely|surprisingly|remarkably|completely|amazingly|absolutely|enormously|really quite|hugely|very much} {helpful|

 79. Simply wish to say your article is as astounding. The clarity for your publish is just nice and i could suppose you’re a professional on this subject. Fine with your permission allow me to clutch your RSS feed to keep up to date with approaching post. Thanks 1,000,000 and please carry on the enjoyable work.

 80. Have you been digging for Custom T-Shirt Printing Sydney then please click my website to get more! Thanks! 😀

 81. There are some interesting cut-off dates in this article however I don’t know if I see all of them middle to heart. There is some validity but I will take maintain opinion till I look into it further. Good article , thanks and we want more! Added to FeedBurner as nicely

 82. One additional method in support of advertising your weblog is posting comments on unique directories with your blog link.

 83. I don’t even know the way I finished up here, but I thought this put up was good. I do not recognize who you are but certainly you are going to a well-known blogger in the event you aren’t already 😉 Cheers!

 84. What are you stating, man? I recognize everyones got their own opinion, but really? Listen, your web site is neat. I like the efforts you put into it, particularly with the vids and the pics. But, come on. Theres gotta be a better way to say this, a way that doesnt make it seem like everyone here is stupid!

 85. Hey, you used to write wonderful, but the last several posts have been kinda boring… I miss your super writings. Past few posts are just a little out of track! come on!»To dare is to lose one’s footing momentarily. To not dare is to lose oneself.» by Sren Aaby Kierkegaard.

 86. Many thanks for creating the effort to discuss this, I feel strongly about this and like learning a great deal more on this topic. If possible, as you gain knowledge, would you mind updating your website with a great deal more info? It’s extremely beneficial for me.

 87. I would like to thnkx for the efforts you have put in writing this blog. I am hoping the same high-grade web site post from you in the upcoming as well. In fact your creative writing abilities has inspired me to get my own web site now. Really the blogging is spreading its wings fast. Your write up is a great example of it.

 88. Hi there! I simply wish to give a huge thumbs up for the good data you’ve here on this post. I will probably be coming back to your weblog for extra soon.

 89. WOW just what I was looking for. Came here by searching for %keyword%

 90. Truly like the breakdown with the subject above. I’ve not observed several solid posts on the topic but you did a great job.

 91. Wow, superb blog layout! How lengthy have you ever been blogging for? you made running a blog look easy. The total glance of your website is excellent, as neatly as the content material!

 92. This is a fantastic site, would you be interested in doing an interview regarding how you developed it? If so e-mail me!

 93. The root of your writing whilst sounding reasonable originally, did not really sit properly with me personally after some time. Someplace throughout the paragraphs you actually were able to make me a believer but only for a while. I however have got a problem with your leaps in assumptions and you might do well to help fill in all those gaps. In the event that you actually can accomplish that, I could surely be fascinated.

 94. nice 1 for taking the time to discuss this, I really feel strongly about it and adore learning additional on this topic. If doable, as you gain expertise, could you mind updating your internet site with a lot more info? as it can be extremely valuable for me.

 95. Definitely believe that which you said. Your favorite reason seemed to be on the net the simplest thing to be aware of. I say to you, I certainly get annoyed while people think about worries that they plainly don’t know about. You managed to hit the nail upon the top and also defined out the whole thing without having side-effects , people can take a signal. Will likely be back to get more. Thanks

 96. Spot on with this write-up, I truly believe that this site needs far more attention. I’ll probably be back again to see more, thanks for the info!

 97. I precisely wished to appreciate you yet again. I do not know the things I would have implemented without the type of points discussed by you concerning such a area of interest. Entirely was an absolute traumatic difficulty for me, nevertheless taking a look at the very specialised form you managed that made me to cry with fulfillment. I’m thankful for your help and pray you know what an amazing job you’re doing teaching most people using your webpage. Most probably you haven’t encountered any of us.

 98. Aw, this was an exceptionally good post. Finding the time and actual effort to create a superb article… but what can I say… I put things off a lot and don’t manage to get anything done.

 99. I’ve recently been thinking the identical matter personally lately. Happy to see another person on the same wavelength! Nice article.

 100. Thanks for the points you have provided here. Something else I would like to talk about is that laptop memory needs generally go up along with other improvements in the technological know-how. For instance, if new generations of cpus are brought to the market, there’s usually a similar increase in the scale demands of all computer memory plus hard drive room. This is because software program operated through these cpus will inevitably rise in power to take advantage of the new technologies.

 101. Hi my loved one! I want to say that this post is awesome, great written and come with almost all important infos. I’d like to peer more posts like this.

 102. very fine post, i certainly care for this website, save taking place it

 103. emotions surviveing uterine cancer…

 104. Free porn child, tarot sex, machine fuck, black porn, shemale tarot, gratis free.

 105. Picking african american prom dress as reported by the most up-to-date fashion is perfect. At present substantial slit and low diving neck-line ,where can i find cheap prom dresses,in prom dresses is on top of style; therefore it is better that you follow any one of them. It will give you a graphic involving fashionista therefore making you look cool and trendy.

 106. You ought to experience a contest personally of the finest blogs on-line. I’m going to suggest this page!

 107. Thank you a lot for sharing this with all folks you actually recognize what you’re talking approximately! Bookmarked. Please also consult with my web site =). We can have a link change contract among us!

 108. I truly wanted to write a quick comment so as to say thanks to you for the remarkable pointers you are writing at this site. My incredibly long internet search has now been paid with incredibly good facts and strategies to write about with my partners. I ‘d tell you that most of us visitors actually are definitely endowed to dwell in a great site with very many outstanding people with useful hints. I feel quite lucky to have come across the weblog and look forward to really more enjoyable moments reading here. Thanks a lot once again for a lot of things.

 109. Very interesting info !Perfect just what I was looking for! «I meant what I said, and I said what I meant. An elephant’s faithful, one hundred percent.» by Dr. Seuss.

 110. With Online discounts, you are very easily found by customers
  and data can be got over electronically to assist
  merchants to get precious info on a posted discount.
  You can set up your own e – Bay store, featuring the types of products that your visitors would like.
  You can find your product through category,rate level or range of price.

 111. FDA just wants the tax money to keep runnig from teh regular cigarettes. Electronic cigaretets are so much safer than analog ones, that’s for sure. No tobacco, tar…

 112. You are so cool! I don’t think I’ve read anything like this before.

  So great to discover someone with a few original thoughts on this subject.
  Seriously.. thank you for starting this up. This website is something that is
  required on the web, someone with some originality!
  http://www.eer.ru/a/article/1355144033/likvidaciya-ooo-kak-eto-proishodit