Frihet

Når man diskuteter og vurderer hvilket parti man skal stemme på et det stort sett kjernesaker som økonomi, helse og utdanning man snakker om, men det er viktig at vi ikke glemmer den kanskje viktigste saken når vi velger vår regjering, nemlig frihet.

Frihet til å velge hva du vil bruke dine egne penger på.
Ytringsfrihet.
Politisk frihet.
Helsefrihet.
Underholdningsfrihet.

De fleste i Norge tar nok slike friheter som en selfølge, men vi må ikke glemme og kjempe for dem, for da kan vi raskt miste dem. Og det er idag en rekke friheter vi ikke er unnet her i landet.

Ønsker du selv å bestemme hva du spiser og drikker?
Idag har regjeringen en rekke tilltak for å kontrollere ditt inntak av alkohol, tobakk, legemidler og narkotiske stoffer. Men ikke bare det, det er også mange helsebringende og totalt ufarlige kosttilskudd som er ulovlig i Norge. Lover sier nemlig at kosttilskudd som fungerer (selv om dem kun har positive effekter) skal bli kontollert som leggemiddel. Dette gir legemiddelindustrien kontroll på slike tilskudd, du får kun kjøpt det på apoteket, og i mange tilfeller trenger du resept for å i det hele tatt få fatt på produktet. Du får heller ikke lov til å importere de fleste kosttilskudd fra land utenfor EU/EØS, og om du importerer fra et land innenfør EU/EØS er det som kjent en 200-kr tollgrense, og i tillegg til moms er det en tollavgift på over 200 kr per pakke, som gjør at du må betale vesentlig mer i toll enn produktet kostet, om du bestiller noe som koster litt over 200-lappen.

Ønsker du selv å bestemme hva slags underholdningstilbud du bruker dine egne penger på?
Idag er pengespill (poker og tipping…) ulovlig i Norge, regjeringen har bestemt at poker er farlig for deg, og at du ikke har lov til å spille det, det har lenge vært ulovlig å spille poker i Norge, men med den nåværende regjering og Trond Giske i toppen har det også blitt ulovlig å spille på nett. Det samme gjelder tipping, vel, nesten; regjeringen har bestemt at tipping er farlig for deg, med mindre du spiller hos Norsk Tipping, som forøvrig er det tippeselskapet som tilbyr oss desidert dårligst odds.

Ønsker du selv å bestemme over din egen kropp?
Nylig ble prostutisjon ulovlig i Norge, nå er det veldig viktig at vi gjør det vi kan for å hindre tvungen prostutisjon, men om du selv ønsker å ta betalt for å tilfredsstille andre sine seksuelle behov, bør du ikke da få lov til det? Det er din egen kropp.

Ønsker du selv å bestemme når du skal jobbe?
Idag er det regler for når butikker har lov til å holde oppe. Kun små matbtukker har f. eks lov til å holde oppe på søndager, og det er begrensninger på hvor lenge utesteder for lov til å holde oppe.
Om du driver en egen butikk, bør du ikke da selv få bestemme dine egne åpningstider?

Dette er bare et par eksempler på Norske lover som hindrer vår frihet, du er sikkert ikke selv plaget av alle disse, kanskje ikke av noen, men er du ikke enig i at folk bør få lov til å bestemme over seg selv og sin egen kropp?

Når du skal stemme i september, ikke glem temaet frihet når du velger ditt parti.

Jeg avslutter denne posten med mitt favorittsitat, og vil også åpne for diskusjon; post din kommentar i kommentar-feltet nedenfor, og kom gjerne med informasjon om andre lover du mener hindrer vår frihet.

«Man skal ikke plage andre,man skal være grei og snill,og for øvrig kan man gjøre hva man vil.»
– Kardemommeloven

Comments are closed.