Apple Lanserer Godsaker

Under Macworld i går kveld lanserte Apple massevis av godsaker, her en en enkel forklaring og bilder av de forskjellige produktene og tjenestene.
MacBook Air
Apple ønsker et nytt medlem velkommen til MacBook-familien. Dette er verdens tynneste bærbare datamaskin, og den er tynn, veldig, veldig tynn…
13,3″ widescreen glass-skjerm
Stort tastatur med bakbelysning.
‘TrackPad’ med MultiTouch. Apple bringer nå funksjonene fra iPhone til MacBook, du kan bla gjennom bilder og nettsider, zoome inn mm. ved hjelp av fingrene dine..
Intel Core 2 Duo med 1,6 eller 1,8 GHz
80GB 4200-rpm Parallel ATA hard disk, eller 64 GB solid-state (flash) disk. Disse er superraske, mer enn 250 ganger raskere enn de raskeste harddiskene var i 2004.(1) Men denne koster; solid-state disken koster 9750 kr mer enn ATA-disken!
2 GB minne som standard.
MacBook er bygget for å være trådløs, og CD-ROM er utelatt. Hva skal vi egentig med det? Video, musikk og programvare kan alt lastes ned fra nettet. Men om du skulle trenge en CD-rom kan du enten kjøpe en ekstern CD-ROM, eller enda bedre; Putt inn CDen i en annen maskin (Windows eller Mac) – så kan du med ny programvare kjøre filer fra den CDen som om den skulle ha vært på din MacBook Air.
Innebygget 802.11n (veldig raskt) trådløst Internett.
Innebygget Bluetooth 2.1 + EDR.
Innebygget iSight webkamera.
Miljøvennlig! utsiden er laget av aluminium, det er ingen ‘mercury’ eller arsenikk i skjermen og det er ingen PVC i de interne kablene. Dette er den mest miljøvennlige maskinen Apple har laget.
Vekt: 1,36 kg.
Pris: kr 14 290,- for vanlig harddisk og kr 24 040,- for ‘solid-state’ disk.
–> Mer informasjon om MacBook Air
–> Prisinformasjon om MacBook Air.
–> Reklamevideo for MacBook Air.
–> MacBook Air ‘Guided Tour’.
TV & iTunes Store
Steve Jobs fortalte at AppleTV foreløpig ikke hadde vært en suksess, men at de nå hadde forstått at kundene ønsker seg TV som et eget underholdningsprodukt, og ikke som et tilskudd til datamaskinen. Derfor kan man nå hande i iTunes Store direkte fra TV.
Denne nye programvaren til TV vil komme som en gratis oppdatering til alle som har en eldre TV, og den vil selfølgelig være standard i alle som selges framover…
iTunes Store er også oppdatert, og nå kan man velge om man vil kjøpe eller leie filmer, og flere og flere filmer blir gjort tilgjengelig i HD-format. Forøvrig har Apple fått med seg alle de største studioene. Men dette har ikke neo  si for oss, da det forelpig kun er tilgjengelig i USA. Dog sa Steve Jobs i går at det ville komme internasjonalt i løpet av året.
Pris: kr 2 590,- for 40 GB og kr 3 390,- for 160 GB.
–> Mer Informasjon om TV.
–> Prisinformasjon om TV.
–> TV ‘Guided Tour’.
–> Last ned iTunes gratis.
Time Capsule
Time Capsule er ment som et tilskudd til Time Machine i Leopard. Time Capsule er en trådløs ekstern harddisk, slik at du kan ta backup av maskinen eller maskinene dine over WiFi.
Pris: kr 2 490,- for 500 GB og kr 4 190,- for 1 TB.
–> Mer informasjon om TimeCapsule.
–> Prisinformasjon om TimeCapsule.
iPhone og iPod Touch
Både iPhone og iPod Touch har nå fått store programvare oppdateringer. iPhone har fått mulighet til å tilpasse hovedskjermen og legge til weblenker direkte på hovedskjermen. Videre har den fått en oppdatert og mye bedre ‘Google Maps’, hvor du nå kan se hvor du er. Dette finner iPhone ut ved hjelp av teletårn og trådløse nettverk i nærheten av der du befinner deg (de trenger ikke å være innenfor normal rekkevidde, iPhone trenger kun å ta opp signalene for at de eksisterer..). Altså har du nå noe jeg vil si er et bedre alternativ enn GPS.
Andre oppgraderinger inkl. støtte for å sende SMS til flere personer, støtte for sangtekster, støtte for kapitler i filmer og støtte for å velge språk på undertekster i filmer.
iPod Touch er oppgradert med følgende programmer; Mail, Maps, Weather, Notes og Stocks. Denne oppgraderingen koster 20 $ for eksisterende iPods, men er selfølgelig standard på alle som kjøpes framover..
Pris: iPod Touch koster fortsatt 2 290,- kr for 8 GB og 2 990,- kr for 16 GB.
–> Prisinformasjon for iPod Touch.
–> iPhone oppdatering ‘Guided Tour’.
Presentasjonen
Se Steve Jobs sin presentasjon av produktene her.
Nøkkelord fra artikkelen: Apple, Macintosh, Mac, MacBook Air, iPod Touch, iPhone, googe maps, Apple keynote, MacWorld 2008,

Under Macworld i går kveld lanserte Apple massevis av godsaker, her en en enkel forklaring og bilder av de forskjellige produktene og tjenestene.
MacBook AirApple ønsker et nytt medlem velkommen til MacBook-familien. Dette er verdens tynneste bærbare datamaskin, og den er tynn, veldig, veldig tynn…

13,3″ widescreen glass-skjermStort tastatur med bakbelysning.’TrackPad’ med MultiTouch. Apple bringer nå funksjonene fra iPhone til MacBook, du kan bla gjennom bilder og nettsider, zoome inn mm. ved hjelp av fingrene dine..Intel Core 2 Duo med 1,6 eller 1,8 GHz80GB 4200-rpm Parallel ATA hard disk, eller 64 GB solid-state (flash) disk. Disse er superraske, mer enn 250 ganger raskere enn de raskeste harddiskene var i 2004.(1) Men denne koster; solid-state disken koster 9750 kr mer enn ATA-disken!2 GB minne som standard.MacBook er bygget for å være trådløs, og CD-ROM er utelatt. Hva skal vi egentig med det? Video, musikk og programvare kan alt lastes ned fra nettet. Men om du skulle trenge en CD-rom kan du enten kjøpe en ekstern CD-ROM, eller enda bedre; Putt inn CDen i en annen maskin (Windows eller Mac) – så kan du med ny programvare kjøre filer fra den CDen som om den skulle ha vært på din MacBook Air.Innebygget 802.11n (veldig raskt) trådløst Internett.Innebygget Bluetooth 2.1 + EDR.Innebygget iSight webkamera.Miljøvennlig! utsiden er laget av aluminium, det er ingen ‘mercury’ eller arsenikk i skjermen og det er ingen PVC i de interne kablene. Dette er den mest miljøvennlige maskinen Apple har laget. Vekt: 1,36 kg.Pris: kr 14 290,- for vanlig harddisk og kr 24 040,- for ‘solid-state’ disk.–> Mer informasjon om MacBook Air–> Prisinformasjon om MacBook Air.–> Reklamevideo for MacBook Air.–> MacBook Air ‘Guided Tour’.
TV & iTunes StoreSteve Jobs fortalte at AppleTV foreløpig ikke hadde vært en suksess, men at de nå hadde forstått at kundene ønsker seg TV som et eget underholdningsprodukt, og ikke som et tilskudd til datamaskinen. Derfor kan man nå hande i iTunes Store direkte fra TV.
Denne nye programvaren til TV vil komme som en gratis oppdatering til alle som har en eldre TV, og den vil selfølgelig være standard i alle som selges framover…
iTunes Store er også oppdatert, og nå kan man velge om man vil kjøpe eller leie filmer, og flere og flere filmer blir gjort tilgjengelig i HD-format. Forøvrig har Apple fått med seg alle de største studioene. Men dette har ikke neo  si for oss, da det forelpig kun er tilgjengelig i USA. Dog sa Steve Jobs i går at det ville komme internasjonalt i løpet av året.
Pris: kr 2 590,- for 40 GB og kr 3 390,- for 160 GB.–> Mer Informasjon om TV.–> Prisinformasjon om TV.–> TV ‘Guided Tour’.–> Last ned iTunes gratis.
Time CapsuleTime Capsule er ment som et tilskudd til Time Machine i Leopard. Time Capsule er en trådløs ekstern harddisk, slik at du kan ta backup av maskinen eller maskinene dine over WiFi.
Pris: kr 2 490,- for 500 GB og kr 4 190,- for 1 TB.–> Mer informasjon om TimeCapsule.–> Prisinformasjon om TimeCapsule.
iPhone og iPod TouchBåde iPhone og iPod Touch har nå fått store programvare oppdateringer. iPhone har fått mulighet til å tilpasse hovedskjermen og legge til weblenker direkte på hovedskjermen. Videre har den fått en oppdatert og mye bedre ‘Google Maps’, hvor du nå kan se hvor du er. Dette finner iPhone ut ved hjelp av teletårn og trådløse nettverk i nærheten av der du befinner deg (de trenger ikke å være innenfor normal rekkevidde, iPhone trenger kun å ta opp signalene for at de eksisterer..). Altså har du nå noe jeg vil si er et bedre alternativ enn GPS.Andre oppgraderinger inkl. støtte for å sende SMS til flere personer, støtte for sangtekster, støtte for kapitler i filmer og støtte for å velge språk på undertekster i filmer. iPod Touch er oppgradert med følgende programmer; Mail, Maps, Weather, Notes og Stocks. Denne oppgraderingen koster 20 $ for eksisterende iPods, men er selfølgelig standard på alle som kjøpes framover..
Pris: iPod Touch koster fortsatt 2 290,- kr for 8 GB og 2 990,- kr for 16 GB.–> Prisinformasjon for iPod Touch.–> iPhone oppdatering ‘Guided Tour’.
PresentasjonenSe Steve Jobs sin presentasjon av produktene her.
Nøkkelord fra artikkelen: Apple, Macintosh, Mac, MacBook Air, iPod Touch, iPhone, googe maps, Apple keynote, MacWorld 2008,

Comments are closed.