Nytt fra Apple! (iMac, iLife, iWork)

Klokken 1900 i dag norsk tid holdt Apple og CEO Steve Jobs en liten konferanse i sine kvartaler i Cupertino, USA. Her finner du en kort oppsummering av det som ble presentert (inkl. bilder).

NY iMac

Apple lanserte først og fremst en ny ‘smell-lekker’ iMac. iMac er en stasjonær datamaskin hvor skjermen og maskinen er i en og samme ‘boks’.

Den nye modellen finnes i 2 forskjellige 20″ modeller og 1 24″ modeller. 20″ modellene fåes fra 2-2,4 GHz ‘Intel Core 2 Duo’, mens 24″ modellen fåes med ‘Intel Core 2 Duo Extreme’ på opptil 2,8 GHz. Maskinen kan bestilles med opptil 4 GB RAM, 1 TB harddisk, og opptil ‘ATI Radeon HD 2600 PRO with 256MB of GDDR3 memory’ grafikkkort.

Prisene er fra kr. 9 990 inkl. moms og frakt på Apple.no

-> Alle spesifikasjoner

-> Se reklamen (video)

-> Designet (bilder/video)

NY iLife programpakke

Apple har oppdatert sin iLife-programpakke, som inneholder en rekke underholdningsprogrammer, både for utvikling og organisering. iLife inkluderer nå oppdaterte versjoner av iPhoto (fotoorganisering og enkel redigering), GarageBand (produksjon av musikk og podcaster), iWeb (produksjon av websider), iDVD (produksjon av DVD-videoer). Samt en helt ny og meget forbedret versjon av iMovie (produksjon av filmer), og lansering av en ny tjeneste kalt ‘.Mac Web Gallery’ hvor man kan med et klikk kan dele videoer og bilder til alle på nettet (i bedre kvalitet enn på DVD-filmer!) .Mac lagringsplassen er også oppgradert fra 1 GB til hele 10 GB.

Programpakken følger med hver nye Mac fra nå av, ellers kan man kjøpe den for kr. 649 for 1 bruker eller kr. 849 for opptil 5 brukere.

–> Mer informasjon om iLife ’08

–> Guidet tur (video)

NY iWork programpakke

Apple har også oppdatert sin såkalte arbeids-pakke, eller iWork ’08 som den heter. Pakken inneholder en forbedret versjon av tekstredigerings-programmet ‘Pages’, Presentasjons-programmet ‘Keynote’, samt et helt nytt program kalt ‘Numbers’, som er et regneprogram l likhet med Microsoft Excel. (Endelig slipper Mac-brukere å ha Microsoft Office installert for å bruke regneark).

Prisen for denne pakken ligger på kr. 649 for 1 bruker eller kr. 849 for opptil 5 brukere.

–> Mer informasjon om iLife ’08

Flere bilder av iMac:

iMac vs. Dell XPS 410

* Apple Inc. Har kopirett på bildene, men jeg anser det som rettferdig bruk (under kopirett-loven) å bruke de for å vise fram iMac i denne artikkelen *

0 Comments

 1. IMPORTERTE KOMMENTARER FRA ENDRE BLOGG:
  3 kommentarer
  nils
  what about stopping the focus on design and start making good products instead.
  Wednesday, August 8, 2007 – 12:40 AM
  Fredrik Gyllensten
  I’m not sure i understand, the new iMacs are rally powerfull, and off course runs Max OS X which i think is much better then Windows Vista and XP
  Wednesday, August 8, 2007 – 09:55 AM
  Alec
  If someone knows perfection, it is Apple. Both with design and performance. With the full specs the new iMac really looks like a piece of technology worth buying. Microsoft can even come close to what Mac has to offer. Intel CPUs and ATI HD GPUs really give this beauty a powerful kick in favor of the user in front of the keyboard. Way to go, Steve!
  Wednesday, August 8, 2007 – 07:36 PM