Tipping for nordmenn, spilleavhengighet har økt

1. juni i fjor ble en ny lov som skulle gjøre det ulovlig for banker og kredittkortselskaper å overføre penger til utenlandske spilleselskaper.

Politikerne bruker gjerne spilleavhengighet som en årsak for dette, og påstår at Norsk Tipping er langt tryggere for folk enn hva alle andre spilleselskaper er.

Det som er litt komisk er da at spilleavhengigheten ifølge Synovat Norge i år har økt fra ca 81 000 til 91 000 spillere – dette altså etter denne nye loven tredde i kraft.

Faktum er at det eneste denne nye loven gjør, er å ‘skremme’ bort noen av de som spiller kun for morroskyld, slik at de i stedet velger Norsk Tipping. Det er ingenting som tyder på at denne loven har gjort noe godt for godt for Norske spilleavhengige, men den har derimot gått utover vår valgfrihet. Det er meget enkelt å gå rundt denne loven, mange bookies og pokersider har impletert 3. parts betalingsløsninger som gjør at selve betalingen ikke går direkte til dem, men gjennom en sikker betalingsløsning – dette fikser problemet og gjør at alle kan overføre penger. Et annet alternativ er å etablere digitale lommebøker som Moneybookers og Neteller.

Hvorfor skal regjeringen bestemme hva du skal bruke dine penger på?

«Man skal ikke plage andre, man skal være grei og snill, og for øvrig kan man gjøre hva man vil.»
– Kardemommeloven

Foto: Logan Ingalls

Comments are closed.