2010 Masters introduksjon

Da er det klart for årets første golf Major, med den 74. utgaven av The Masters Tournament i Augusta, Georgia, USA. Dette er en meget spesiell turnering, da den i motsetning til andre majors er blitt spilt på den samme banen hver år, den meget eksklusive Augusta National Golf Club. Ting er ikke dyrt på Augusta, og tilskuerne, kalt ‘patrons’ på Augusta, er alltid fornøyde med de svært billige matprisene der – medlemskap på banen er heller ikke så dyrt, men meget eksklusivt, med kun rundt 300 medlemmer på ethvert gitt tidspunkt og kun mulighet til å bli medlem gjennom invitasjon. Mange av medlemmene er svært suksessfulle foretningsfolk, med blant annet Bill Gates og Warren Buffet på listen, og ca 15 % av medlemmene er å finne blant den velkjente ‘Fortune 500’ listen. Det skal også merkes at det kun er menn på medlemslisten, og kvinner normalt ikke er tillatt inn i klubbhus etc., noe som forståelig nok har skapt en god del kontrovers.

Augusta er et meget vakkert og spesielt sted, og førstegans besøkende, spesielt når de besøker banen utenom The Masters (uten masse mennesker, media og TV-utstyr), blir ofte stumme av banens og områdets utseende. Oppkjørselen til klubben er en 300 meter lang vei omgitt av 61 magnolia trær og kalles for ‘Magnolia Lane’, den setter standarden for resten av banen som er omgitt av flotte trær og busker som er i full blomst under våren, når The Masters spilles. Hvert hull på banen er oppkalt etter et tré eller en busk som finnes langs hullet, og banen er kjent for å ha meget spesielle og sterke lukter fra alle plantene. Naturligvis kan dette bli et markant problem for personer med pollenallergi.

Årets utgave av vil få ekstre mye oppmerksommhet i media da Tiger Woods gjør sin etterlengtede returnering til profesjonell golf etter de godt dokumenterte personlige problemene han har hatt over de siste månedene, som jeg regner med at alle har fått med seg. Dette kan av denne grunn bli den mest sette golfturneringen noensinne, med den enorme medieoppmerksomheten Tiger vil få. ‘Alle’ lurer på hvordan Tiger vil spille, hvordan han vil oppføre seg og ikke minst hvordan han vil svare på forskjellige spørsmål. Han holder sin første pressekonferanse siden problemene ble offentlig kjent i dag mandag kl. 2000 Skandinavisk tid, som streames live på pgatour.com, og sikkert også blir å se på mange TV-kanaler.
Så hvordan vil han spille? Han er som alltid en soleklar favoritt i markedet, og selv har jeg såppas god tro på han at jeg har anbefalt et spill til 5,5 i odds. Du kan lese mer om min begrunnelse for dette i spillets forklaring her.

Andre spillere og historier denne uka vil nok i stor grad bli glemt under alt Tiger-hysteriet, men det er mange andre ting på gang også; den tidligere storspilleren Ernie Els har returnert til storform med 2 seiere på PGA-Touren, Paul Casey har vist meget god form i det siste, men trakk seg pga. skade forige uke – hvordan vil formen være denne uka?, Fred Couples har startet sin karriere på Senior Touren i år, og gjort det meget solid med 3 strake seiere der, og med denne formen har han absolutt en god vinnersjanse i The Masters. Phil Mickelson, som i år har gitt tapt for Steve Stricker og falt til nr. 3 på verdensrankingen, har ikke vist noe god form kommende inn i turneringen, men er fortsatt en klassespiller og med hans tidligere suksess på Augusta er han fortjent blant favorittene. Kenny Perry, som jeg tippet som vinner her i fjor, og som ledet med 2 slag med 2 hull igjen og gikk fra å handles på under 1,1 i odds hos Betfair til å tape i omspill med Chad Campbell og vinner Angel Cabrera, har ikke klart å fortsette med sin fantastiske form i år, og har ikke akuratt virket full av selvtillit, men på tross av bogey-bogey avslutnigen vil han ha mange gode minner fra flott spill her i fjor, og vi skal ikke se bort ifra at han kan bli en faktor her også i år.

Alt er dermed duket for en spennende turnering på et flott og spesielt sted med årets utgave av The Masters. Turneringen starter på torsdag, det er meldt mulighet for litt lett regn på torsdag og fredag, med noe fare for isolert torden, men ellers er det meldt sol og varme hele uka. Viasat Golf sender fra 2200-0130 torsdag og fredag, 2130-0100 lørdag og 2000-0100 søndag.
http://masters.com pleier også å stille med flott online dekning, inkl. live video. PGA-Tour stiller med sin dekning på http://www.majorschampionships.com/masters/2010/.

For å dra nytte av det ekstra gode odds utvalget i denne storturneringen vil jeg legge ekstra mye arbeid i min betting denne uka,. Mesteparten av mine pre-tournament tips kommer tirsdag ettermiddag og kveld, mens noen tips nok også vil kommer onsdag, også kommer det nok også en god del spill underveis i turneringen – fredag, lørdag og søndag morgen/formiddag.

Comments are closed.