Bjarte Baasland irriterer meg!

Relevant VG-artikkel.

Et hypotetisk eksempel; Jeg går inn i en bilbutikk og blir ‘fristet’ av en selger til å kjøpe en bil, også ender det med at jeg tar opp et lån for å kjøpe denne bilen, men et par år seinere viser det seg at jeg ikke har muligheten til å betale den dette million-lånet…

Men jeg kan jo umulig holdes ansvarlig for dette, det var selgeren som fikk meg til å kjøpe bilen! Hadde det ikke vært noen selgere i butikken hadde jeg ikke kjøpt bilen!

Så da er det jo rimelig at jeg setter skylden på selskapet som solgte meg bilen, for hadde ikke de solgt meg den ville jeg ikke ha kjøpt den, og dermed ikke hatt denne gjelda å betale. Så derfor saksøker jeg selskapet som solgte meg bilen for flere millioner.

Er ikke dette rettferdig?

Nei, helt klart ikke. Baasland og mange andre mennesker må lære seg å ta ansvar for egne handlinger, og ikke skylde på alt og alle andre. Bet365 og Centrebet har ikke tvunget Baasland til å spille hos dem, faktisk har de gode hjelpemidler for folk som ikke klarer å styre sine egne handlinger (les: ‘spillegale’).

Slike mennesker som Baasland irriterer meg noe kraftig, spesielt når folk som han skal brukes mot det flertallet av befolkningen som klarer å passe på seg selv, og ikke trenger staten til å bestemme hva de skal bruke livet sitt og pengene sine på.

Comments are closed.