Hvordan trene seg god til idrett: Golf

Denne artikkelen er skrevet av Markus Jensen.

Hvordan trene seg god til idrett: Golf


Winston Churchill skal én gang ha sagt «Golf er en idrett der man skal få en liten ball ned i et enda mindre hull, med et redskap særdeles uegnet for formålet.» Det sies også ofte at for å bli god i noe må det trenes 10 000 timer, men hvordan bør man trene på golf? Det ser kanskje ikke ut som den vanskeligste sporten idrettsverdenen har å tilby, men krever like fullt utallige timer og hardt arbeid for å bli god.

 

Kilde: Pixabay

 

Hardt arbeid og talent

Først av alt, eksperter har avlivet myten om at alt som kreves er 10 000 timer med trening. Hva som kreves for å bli god avhenger av hvorvidt du bruker treningstiden effektivt, samt om du har et snev av naturtalent. Du kan i prinsippet trene i 20 000 timer og ikke bli den nye norske golfstjerna. Alle kan ikke bli like gode, men det er visse ting du kan trene ekstra på for å øke sjansene.

 

Det er spesielt tre områder man må arbeide med for å bli god i golf, ifølge Golfforbundet; måltrening, teknikktrening og slagutvikling. Med måltrening trenes treffsikkerhet, og presisjonen i slagene økes gjennom repetisjon. Her kreves det høy konsentrasjon, nøyaktighet, selvtillit og spenningsnivå. Det må også terpes på slagteknikk for å øke muligheten til å slå langt, presist og uten skade. Her må det trenes på blant annet oppstilling og balanse.

 

Til slutt på det trenes på slagutvikling. Med mer styrketrening kan også golfsvingen forbedres. Mange hobbygolfspillere i dag er i for dårlig form til å slå langt nok. Derfor må det trenes mye styrke, men også andre ting som slag på ulikt terreng og i ulike værforhold. Jevnlig trening på måltrening og teknikktrening forbedrer også slagutviklingen enormt.

 

Rory McIlroy understreker også viktigheten av å trene styrke. Han var tidligere et ungt talent, men idrettskarrieren tok ikke virkelig av før etter han begynte å trene styrke i tillegg til vanlig golftrening. I dag er han blant verdens beste golfspillere og er ifølge bet365 tippe-tips favoritt til å vinne US Open 2020.  Likevel, for de som jobber for å bli god i golf er det også viktig å huske å ta pauser. Hvis du blir sliten er det på tide å gi kroppen tid til å hvile.

 

Skadeforhindring og restitusjon

Tutta Pettersen forteller at for å holde seg i form, trener hun kondisjon hver eneste grad, særlig på vinteren når treningsøktene hennes er ekstra tøffe. Hun poengterer at man hverken trenger å være maratonløper eller vektløfter for å bli god i golf, men at man må legge mye vekt på å forhindre skader. Golf er en sport som krever mange unaturlige bevegelser for kroppen. Det er mye vridning og rotasjon som kan føre til store skader om man ikke er føre var. Derfor er det ekstremt viktig å trene blant annet rygg og mage, og særlig området mellom navle og knær.

 

 

Kilde: Pixabay

 

 

Det er altså mye trening som inngår, selv for sporten som kanskje virker ganske enkel for noen. Likevel kan det være greit å huske at selv om du trolig aldri blir verdens beste golfspiller er golf likevel en sport man kan ha glede av uten å være spesielt god. Den er sosial og man blir raskt bedre ved litt øvelse. Golf er også en fin aktivitet som stimulerer både kropp og sinn, og har en god helsegevinst selv som hobbygolfer.

Comments are closed.