Champions League-profil av Chelsea

Dette er en gjestepost fra Betfair Norge.

Selv om de er en av de desidert beste klubbene fra England det siste tiåret, så har Chelsea til gode å vinne det aller gjeveste troféet.

Etter Carlo Ancelotti overtok laget foran fjorårssesongen, har italieneren vært langt fra den mest aktive i overgangsmarkedet, men han har gjort noen få, og relativt store innkjøp, som for eksempel brasilianeren Ramires. En av styrkene til Chelsea, er at de har en rekke fantastiske offensive spillere, og det er nettopp her laget har vist seg frem så langt i sesongen.

Bakover har de også vært bunnsolide, og spilte nesten hele fire kamper før de slapp inn sesongens første mål denne helgen. Førsteskansen Petr Cech er uten tvil en av verdens beste keepere, men det gjenstår å se hvor gode reservene vil være, om han skulle bli ute med skade.

Etter en svært god sesong i den hjemlige ligaen, men en heller kort Champions League-affære i fjor, noe som var blant annet grunnet tiraden mot Tom Henning Øvrebø etter kampen mot Barcelona året før, ønsker nok Didier Drogba å vise seg frem, og fortsette scoringsformen han har vist i det siste.

Sammen med Florent Malouda og Nicolas Anelka, kan Drogba vise akkurat hvor farlig Chelsea kan være fremover. Når de igjen får støtte av en utrolig sterk og offensiv midtbane, er ikke mange forsvar som klarer å stå imot laget.

Chelsea er den av de engelske klubbene som har de beste mulighetene til å vinne Champions League, og gruppemotstanderne skal være relativt overkommelige. Av de tre lagene, vil Marseille og Sparta Moskva være de vanskeligste motstanderne, mens slovakiske Zilina bør ikke ha en sjanse mot Chelsea. Chelsea bør, om ikke vinne gruppen sin, i hvert fall komme seg videre uten så altfor store problemer.

Comments are closed.