Svineinfleunsa, kjøtt og griser

Hvorfor skal en folkesykdom gå utover kjøtt og levende griser?

Verden er nå i panikk over utbruddet av Svineinfluensa, på tross av at kun 8 mennesker er bekreftet døde av den (nesten) nye influensa-syken. 7 i mexico og 1 i USA, alle Mexikanere. Det er bekreftet over 100 smittede personer, men for ikke-Mexikanere er det kun snakk om milde influensa-symptomer.

Men greit nok, folk er livredde for viruset – selv om det ikke er stort nå så kan det raskt bli det, det jeg ikke forstår er dog hvorfor så mange land begynner å la dette gå utover kjøtt og levende griser;
– Alle griser i Egypt skal slaktes! VG. Dagbladet.
– Import av kjøtt fra USA bannes i Kina og Russland. FOX. AHN.

Dette er en folkesykdom med 0 bekreftede tilfeller i gris – og man kan ikke bli smittet av å spise kjøtt, det smitter som vanlig influensa, gjennom spytt.

Likevel har altså flere land gjort ekstreme tiltak for å fjerne Amerikansk kjøtt, og griser. Kan det være andre grunner til dette? Kanskje Russland og Kina gjør dette for å fjerne konkurransen fra USA på disse markedene? Og Egypt er jo tross alt hovedsaklig et Muslimsk land, og Muslimer ser på grisekjøtt som ‘urent’.

Det er uansett idiotisk å bruke den såkalte ‘svineinfluensaen’ som unnskyldning for slike tiltak, eller hva mener dere?

Egentlig er det grisene som trenger beskyttelse fra oss.

UPDATE: Nå har EU bestemt at ‘svineinfluensaen’ skal kalles ‘novel flu’, som blir noe slikt som ‘nyinfluensa’ på Norsk. Dette fordi kjøttprodusenter har blitt urettferdig rammet av panikken. Les mer på VG.

Nøkkelord fra artikkelen: Svineinfluensa, svine influensa, swine flu, swineflu, svin, gris, influensa, pandemi, epedemi, krise, panikk, folkesykdom, virus, kjøtt, svinekjøtt, pork, pig.

Comments are closed.