God Spillpolitikk fra Venstre

Giske skal nå gjøre betalinger fra Norske Banker til internasjonale spilleselskaper ulovlig, dette er et brudd på WTO, og enda viktigere; Det er et brudd på vår frihet til å bruke våre egne penger på det vi selv ønsker, enten du bruker tipping som underholdning eller som en investeringsmulighet.

I den sammenheng ønsker jeg å legge ut Venstre’s spillpolitikk som et meget godt forslag til hvordan det burde gjøres (dette bør virkelig Giske ta en titt på):
Fra Venstre.no – Les hele uttalelsen her.
«10.06.2007 Venstres landsstyre har i dag diskutert automater og spillpolitikk. – Venstres svar på utfordringene knyttet til spill er helhetlig tenkning, regulering og et kontrollert tilbud snarere enn forbud, sier Venstres nestleder Trine Skei Grande…
…b) Pengespill på internett
Det finnes mange forskjellige typer pengespill på internett – herunder nettpoker, virtuelle gevinstautomater, bingo m.v. – og pengespill på internett er i sterk vekst. Venstres landsstyre mener at det er teknologisk vanskelig og lite hensiktsmessig å innføre et påbud om å sperre utenlandske nettspill for norske brukere, eller å innføre et forbud mot å formidle betaling mellom spiller og spilltilbyder. Disse hindringene vil være lette å omgå.

I stedet mener Venstres landsstyre at det bør utformes et lisensssystem med strenge krav til lisenshaver/spilltilbyder på internett, blant annet inspirert av den ordningen man har i England. Lisenshaver/spilltilbyder skal rapportere omsetning m.v. til tilsynsmyndighetene, og må være lotteriverdig. En viss prosentandel av omsetningen skal gå til et lotteriverdig formål etter lisenshaver/spilltilbyders ønske. I tillegg skal en viss prosentandel settes av til tiltak mot spilleavhengighet.

Venstres landsstyre mener at et lisensssystem for pengespill på internett er bedre egnet til å forebygge spilleavhengighet og kriminalitet enn ulike varianter av forbud. Venstres landsstyre er åpen for å prøve ut en kombinasjon av lisenssystem og andre typer reguleringer. Venstres landsstyre vil samtidig understreke at regulering av nettspill ikke bare kan skje i en nasjonal sammenheng, men at Norge bør ta iniativ for å få til et bredt internasjonalt samarbeid med hensyn til dette.»

Comments are closed.