Bokanmeldelse: Styrketrening – i teori og praksis (Raastad, T. m.fl.)

Styrketrening – i teori og praksis (Raastad, T. m.fl.) er nok en bok som er en del av pensumet på PT-sertifiseringen jeg tar på Bali gjennom Active Education. Her er min bokanmeldelse.

Muskelfiber

Jeg har lest mange bøker om styrketrening, og vil si at dette er den desidert beste! Boka er meget godt skrevet og meget godt referert. Den tar for seg både teori, inkl. relevant fysiologi, samt treningsmetoder, anatomi og treningsøvelser. All informasjon i boka er godt oppdatert (boka ble utgitt i 2010) og som nevnt godt referert. Forfatterne er også veldig flinke til å klargjøre det når en anbefaling er basert på emperi eller praktiske forhold, framfor forskning.

Boka er stor med sine 560 sider, og kan til dider være tunglest. Sitert fra begynnelsen av boka «…Boka er skrevet for personer som allerede har grunnleggende kunnskap om trening, og den egner seg derfor godt som lærebok på høgskole- og universitetsnivå….»

Informanen rundt fysiologien vil være tunglest for de fleste, men informasjonen rundt metoder og øvelser er langt mer lettlest – så det finnes noe for alle i denne boka.

Dette er rett og slett en fantastisk bok, og jeg vil anbefale alle som skal arbeide innen treningsbransjen å lese denne. Om du er spesielt interessert eller driver med en idrett som stiller krav til styrke, er det også en meget god bok å lese.

Terningkast: 6

Les mer om boka hos NIH.

Limiterende faktorer under Knebøy

Comments are closed