Bokanmeldelse: Utholdenhet – trening som gir resultater, av Frøyd, C. m.fl.

Utholdenhet – trening som gir resultater (Frøyd, C. m.fl.) er en del av pensumet for PT-sertifiseringen jeg gjennomfører på Bali gjennom Active Education. Her er min anmeldelse av den.

Boka starter med en meget nyttig og lettforståelig begrepsavklaring med definisjoner på en rekke relevante ting, som f. eks aerob kapasitet (Aerob kapasitet er den totale aerobe energiomsetningen (oksygenopptaket) i løpet av en definert tidsperipode…), deretter er den delt i to;

Del 1: Grunnleggende forutsetnigner for optimale prestasjoner i utholdenhetsidretter: Denne delen tar for seg teorien bak utholdenhetstrening, og går inn på hovedfaktorene, energiomsetning, energiforbruk. Den gjør dette på en meget enkelt måte, langt bedre enn f. eks boka Treningslære, som også er en del av pensumet mitt her på Bali.

Del 2: Systematisk og planmessig utholdenhetstrening: Her går boka mer inn på treningen i praksis; hvilke faktorer som er viktig, anbefalinger for metoder osv…

Boka er ikke stor, ca 13o sider (pocket strl.), og meget god og lettforståelig skrevet. Boka gir en meget god introduksjon til det mest grunnleggende rundt utholdende trening, og jeg vil anbefale den for alle som skal konkurrere eller arbeide med utholdenhet, eller enkelt og greit er interessert i det. Boka kan f. eks kjøpes hos Bokkilden.

Terningkast: 6

Comments are closed