Bokanmeldelse: The Great Cholesterol Con av Anthony Colpo

The Great Cholesterol Con er en bok som tar for seg forskningen på hjerte- og karsykdom, lipid-hypotesen, mettet fett mm. Det er nemlig mange unøyaktigheter rundt dette – selv blant leger, og ting er ikke så enkelt som noen skal ha det til. Det er f. eks ikke så enkelt som at LDL-Kolesterol er det ‘dårlige’ kolesterolet, og at det alltid øker sjansen for hjerte- og karsykdommer, eller totalt dødelighet for den saks skyld.

The Great Cholesterol Con (Anthony Colpo)

«…you often read the prase–‘Its widely accepted that’. This is code for, ‘we believe it, but we couldn’t find any actual evidence.»
– Anthony Colpo, The Great Cholesterol Con.

Boka er relativt lang med sine 430 sider og ingen bilder, og den er vanvittig godt referert med over 1 400 forskningsreferanser, så alt som skrives om her kan du sjekke opp og bekrefte selv. Jeg har selv sjekket ut en rekke av studiene, men på langt nær alle. Jeg har ingen målsetting om å bli noen lege eller noen ekspert på hjerte- og karsykdom, men mye av informasjonen rundt dette er relevant for meg som en kostholds- og treningsveileder, og jeg finner temaet veldig interessant.

«For every complicated problem there is a solution that is simple, direct, understandable, and wrong.»
– H.L. Mencken.

Om du er interessert i helse og ernæring, har en familiehistorie med hjertesykdom, eller har annen grunn til å tro at du kan være under økt risiko for slike sykdommer, eller ikke minst; om du selv er en lege – så kan jeg på det sterkeste anbefale denne boka.

Terningskast: 5

-> Kan kjøpes hos Amazon.com.

«Unthinking respect for authority is the greatest enemy of truth.»
– Albert Einstein.

(Klikk for større bilde) The Great Cholesterol Con (Anthony Colpo), s. 63: En oversikt over noen av studiene på kosthold og risiko for hjerte/karsykdommer og totalt dødelighet.

Comments are closed