Bokanmeldelse: Starting Strength (2nd edition) av Mark Rippetoe

Starting Strength (2nd edition) (Mark Rippetoe): Basic Barbell Training:

Starting Strength (2nd edition) (Mark Rippetoe): Basic Barbell Training ble først publisert i 2005, så den er ikke spesielt gammel, men den har allerede rukket å bli en klassiker innenfor styrketreningsverden.

Dette er en utrolig god bok om fysisk trening for styrke, og selv om den går forholdsvis grunnleggende inn i ting vil nok selv de mest avanserte utøvere kunne plukke opp noen gode tips fra boka. Og for folk som er nye til styrketrening, eller personer som ønsker å lære andre om styrketrening – er denne boka gull verdt!

Starting Strength starter med litt generell informasjon om styrketrening i kapittelet ‘Strength: Why and How’, også følger kapitler om de viktigste øvelsene; Knebøy, Benkpress, Markløft, (over hodet) Press, Frivending (Power Clean), og et kapittel om støtteøvelser, før boka avslutter med informasjon om programmering av treningen, ‘credits’ og ‘index’.

Boka er laget av Mark Rippetoe og Lon Kilgore, to meget kompetente styrketrenere, og den er som nevnt blitt en klassiker, og anbefales av mange dyktige trenere.

Starting Strength (2nd edition) er rett og slett en veldig god bok, som jeg kan anbefale til alle med interesse for styrketrening.

Terningkast: *** *** (6)

Comments are closed