Grunnleggende om tøying: hvorfor blir vi 'stive'? -> Trening & Kosthold; Verdt å lese, Utgave 21

Utgave 21 – I denne utgaven:
– Grunnleggende om tøying: hvorfor blir vi ‘stive’ av å være inaktive, og når vi blir eldre? (video av Gil Hedley)
– VM i Styrkeløft 2013 til Norge!
–  Atomic Dog – Let go of the rock (av TC Luoma)
– Topp 10 myter om faste motbevist: Oppdatert artikkel! (av Martin Berkhan)
– Categories of Weight Training: Part 7 & Part 8 (av Lyle MvDonald)
– Nye vektklasser i styrkeløft!

Dette er en fast spalte med interessante og nyttige saker jeg kommer over relatert til trening, kosthold/ernæring og helse generelt

Grunnleggende om tøying: hvorfor blir vi ‘stive’ av å være inaktive, og når vi blir eldre? Kom over denne videoen på Eirik Sandvik’s side Atletisk Utvikling, og fant den veldig interessant. Merk at det kun er en teori.

VM i Styrkeløft 2013 til Norge! Yes!  Stavanger ’13. Langt fram i tid, men det skal jeg så absolutt få med meg når den tid kommer 🙂

Atomic Dog – Let go of the rock: Jeg er en stor fan av skrivestilen til TV Luoma, og leser artikler fra bokan hans The Testosterone Principles ofte. Her er en flott artikkel kalt ‘Let go of the rock’ fra 1999, som jeg liker veldig godt.

Topp 10 myter om faste motbevist: Oppdatert artikkel! Martin Berkhan’s flotte artikkel nevnt i verdt å lese utgave 19 er nå oppdatert med mer informasjon nederst i artikkelen. Anbefales på det sterkeste!

Categories of Weight Training: Part 7 & Part 8: Lyle McDonald har nå postet de avsluttende delene av sin artikkelserie om forskjellige typer vekttrening, nevnt i mange tidligere utgaver ‘verdt å lese‘. I disse avsluttende artiklene går han inn på trening for økt styrke, og snakker en del om styrkeløft og vektløfting, og hvordan og hvorfor man trener for de idrettene.

Nye vektklasser i styrkeløft: Det er offentliggjort nye vektklasser i idretten styrkeløft fra og med 1/1/2011:
Kvinner: <43kg (Sub Junior/Junior) 47kg, 52kg, 57kg, 63kg, 72kg, 84kg, +84kg
Menn: <52kg (Sub Junior/Junior) 58kg, 66kg, 74kg 83kg, 93kg, 105kg, 120kg +120kg

Comments are closed