Spis mye meieriprodukter og lev lenger? -> Trening & Kosthold; Verdt å lese, Utgave 16

Fast spalte med interessante og nyttige saker jeg kommer over relatert til trening, kosthold/ernæring og helse generelt.

Utgave 16 – I denne utgaven:
– Spis mye meieriprodukter og lev lenger? (Forskning)
– Magetrening; hvorfor ikke crunches? (Av Conor Nordgren)
– Forskjellige typer styrketrening, del 2; Trening for muskelvekst (Av Lyle McDonald)
– Musikk: Minsker angst, øker tid til utmattelse, minsker opplevd anstrengelse, og øker ytelse under trening. (Forskning)
– Tidligere ‘trimdronning’ Kari Jaquesson ignorerer forskning på fedme (av Robert Eilertsen)

Spis mye meieriprodukter og lev lenger?
Man kan aldri konkludere noe sikkert av såkalte Cohort studier, men en analyse av forskninslitteraturen på meieriprodukter, fra april i år, peker tydelig mot at meieriprodukter, som f. eks melk, yoghurt og ost, er sunt.
Personer med et høyt inntak av meieriprodukter har betydelig redusert sjanse for dødsfall (i studieperiodene), inkl. sjansen for iskemisk hjertesykdom, hjerneslag og sukkersyke/diabetes. Det er ikke mange studier på spesifikke meieriprodukter, men det er ingen tydelige bevis på skade fra enkelte meieriprodukter. Se studien her: The Consumption of Milk and Dairy Foods and the Incidence of Vascular Disease and Diabetes: An Overview of the Evidence.

Foto: TINE

Magetrening; hvorfor ikke crunches? En flott post av Conor Nordgren, som er i praktis hos Cressey Performance (Eric Cressey’s gym).

Forskjellige typer styrketrening, del 2; Trening for muskelvekst: Nok en interessant post fra Lyle McDonald. Hva er forskjellen på styrketrening og trening for muskelvekst (hypertrofi)? Kan Hyperplasi (økning i antall muskelceller, framfor hypertrofi – som er økning i størrelsen) faktisk skje?

Foto: Apple.com

Musikk: Minsker angst, øker tid til utmattelse, minsker opplevd anstrengelse, og øker ytelse under trening.
Vi trenger vel egentlig ikke forskning her, men jeg elsker musikk – så jeg ‘koseleste’ litt om det på Pubmed, og ser at forskning også viser det jeg alltid har tenkt; Musikk og trening går hånd i hånd 🙂
Se studiene her:
Effects of music during exercise in different training status.
Effects of preferred and nonpreferred music on continuous cycling exercise performance.

Tidligere ‘trimdronning’ Kari Jaquesson ignorerer forskning på fedme: Jeg er helt enig med Fitnessbloggen’s sak her, som er et svar på Kari’s utsagn til VG-nett om at fedme og overvekt ikke har noe som helst med genetiske forskjeller å gjøre.

Comments are closed