Trening & Kosthold; Verdt å lese! (Utgave 11)

Fast spalte med interessante og nyttige saker jeg kommer over relatert til trening, kosthold/ernæring og helse generelt.

Utgave 11 – I denne utgaven:
– Diskusjon mellom Christian Thibaudeau og Norske Børge A. Fagerli.
– Ustabil trening (core) for nybegynnere.
– ‘Ad hominem’ – Feilen med personangrep.
– Roing uten ‘juksing’ – Bryst-støttet roing.
– ”Hips don’t lie”: Viktigheten av psoas og setemuskelaturen
– Q&A med Alan Aragon
– Derfor er ikke juice sunt for deg.
– VM i vektløfting er nå! Eurosport sender.
– Kan sprint hemme muskelvekst?
– Poteter og menneskets helse, del 1.
– Insulin trengs ikke for at cellene skal ta opp glukose. Og mer om insulin.
– Er Kalsium supplementering slankende?

Først postet: 16/9 kl. 2150 – Fullstendig versjon postet 20/9 kl. 1320

Mail-varsel: Ønsker du ‘verdt å lese’ spalten tilsendt på e-post? Send ‘verdt å lese’ til fredarn@fredarn.com .

Diskusjon mellom Christian Thibaudeau og Norske Børge A. Fagerli ( http://myrevolution.no ): Det er vanvittig mye lærerikt på forumet til Christian Thibaudeau på t-nation.com – spesielt denne tråden kan jeg anbefale, hvor også velkjente Norske Børge A. Fagerli deltar i diskusjonen 🙂

Ustabil trening (core) for nybegynnere: En flott artikkel fra Mike Robertson om ‘ustabil trening’, ofte en del av core treningsprogrammer som er så populære nå. Veldig kort oppsummert; «Remember: If you can’t do it in a stable environment, you have no business moving to an unstable environment!»

Ad hominem‘ – Feilen med personangrep. Personangrep er veldig vanlig i diskusjoner i trening og ernærings-verdenen, for ikke å snakke om politikk og verden forøvrig. James Krieger tar dette opp i denne posten, og minner oss på at å diskutere på en slik måte sjeldent er lønnsomt.
James Krieger er forøvrig meget dyktig når det kommer til ernæring, og en av de siste jeg har begynt å lese fra fast. Han stiller seg etter min erfaring sålangt i samme klasse som folk som Alan Aragon, Lyle McDonald, Martin Berkhan og Børge A. Fagerli. Kan virkelig anbefale nettsiden hans http://weightology.net.

Roing uten ‘juksing’ – Bryst-støttet roing; En god liten post av Eric Cressey med demonstrasjon av et par gode ro-øvelser for øvre rygg.

”Hips don’t lie”: Viktigheten av psoas og setemuskelaturen; en flott artikkel av Eirik Sandvik.

Q&A med Alan Aragon; Spørsmål og svar med Alan Aragon på MensHealth sine sider, flotte tips for folk flest.

Derfor er ikke juice sunt for deg: Flott artikkel fra Robert Eilertsen på fitnessbloggen.no. Flytende kalorier, spesielt de søte variantene som juice, er noe av det minst mettende du kan spise i forhold til kaloriene det gir, og dermed noe av det mest fetende du kan få i deg!

VM i vektløfting er nå! Eurosport sender.

Kan sprint hemme muskelvekst? Jepp, det kan det! Les hvorfor på Lyle McDonald sin blogg bodyrecomposition.com.

Poteter og menneskets helse, del 1: En interessant og lærerik post fra Stephan Guyenet på sin blogg wholehealthsource.blogspot.com.

Insulin trengs ikke for at cellene skal ta opp glukose; En virkelig god artikkel, og artikkelserie, fra James Krieger. Jeg har lært mye av denne serien, spesifikt om hvordan insulin faktisk fungerer i kroppen, samt om sukkersyke/diabetes og hva som faktisk skjer. Les også Del 1; Insulin: A Primer, del 2; MYTH:  Insulin Spikes are “Bad”, og del 3; Dairy Products Are Insulinemic Yet Don’t Promote Weight Gain.

Er Kalsium supplementering slankende? James Krieger har en flott analyse av forskningslitteraturen rundt dette spørsmålet. Kort og greit er konklusjonen; Muligens – men isåfall ikke stor nok effekt til å ha noen betydelig effekt.

Comments are closed